Tierra Verde Urýchľovač kompostu 500g

Kód: MAM_KOMPOST500
Neohodnotené
12,90 € / ks 10,75 € bez DPH
5-10 dní
Môžeme doručiť do:
3.11.2021
Vyvážená zmes bakteriálnych kultúr zmiešaných s enzýmami a živinami pre urýchlenie zrenia záhradného kompostu so zachovaním všetkých jeho živín a hnojných hodnôt. Urýchľuje tvorbu kompostu na niekoľko týždňov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Vyvážená zmes bakteriálnych kultúr zmiešaných s enzýmami a živinami pre urýchlenie zrenia záhradného kompostu so zachovaním všetkých jeho živín a hnojných hodnôt. Urýchľuje tvorbu kompostu na niekoľko týždňov. Rozkladný proces v komposte naštartujú rozkladom jednoduchého organického materiálu tzv. mezofilné baktérie, ktorým vyhovujú teploty 20-45 °C. Akonáhle teplota presiahne 45 °C, aktivuje sa skupina termofilných baktérií, ktoré pokračujú v započatom rozklade zložitejších materiálov ako sú vetvičky alebo slama. Tento proces prebieha pri teplotách okolo 50-60 °C, kedy dochádza k najvyššiemu stupňu rozkladu a následnej stabilizácii organickej hmoty. Keď je organická hmota baktériami spotrebovaná, teplota sa zníži. Výsledkom bude stabilný kompost, ktorý je pripravený k použitiu. DÁVKOVANIE: Ku kompostovaniu 3-5 m3 použite 10 odmeriek k naštartovaniu procesu, následne 5 odmeriek jedenkrát mesačne. Kompost udržujte vlhký. NÁVOD NA POUŽITIE: Potrebné množstvo suchej zmesi baktérii nasypte do vlažnej vody v pomere 5 odmeriek na 10 litrov vody, premiešajte a nechajte 45 minút aktivovať. Aktivovaný urýchľovač kompostu rovnomerne vlejte do pripraveného kompostu. Kompost prevzdušňujte a udržujte vlhký – pri stlačení kompostu v dlani by malo vytiecť pár kvapiek vody a po otvorení dlane nesmie byť materiál sypký. Skladujte na suchom mieste pri teplote 5 - 25 °C. Bezpečnostné pokyny: Zabraňte vniknutiu do očí Opláchnite si ruky, pokiaľ pri aplikácii prídu do kontaktu s výrobkom Používajte iba podľa uvedeného návodu Skladujte na suchom a chladnom mieste Prípravok je netoxický a úplne neškodný pre životné prostredie.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: