HEALTH LINK - BIO RAW Kakaový prášok ARRIBA - 250 gr

Kód: SIL_BIORAWARRIBA250GR
Neohodnotené
Značka: HEALTH LINK
6,53 € –8 %
HEALTH LINK - BIO RAW Kakaový prášok ARRIBA - 250 gr
6,53 € –8 % 5,99 € / ks 4,99 € bez DPH
Vypredané
BIO RAW kakaový prášok ARRIBA z Ekvádoru.

Detailné informácie

Podrobný popis

CHARAKTERISTIKA

 

Raw kakaový prášok sa získava sa z nepražených kakaových bôbov odrody Arriba nacional lisovaním kakaových bôbov za studena. Pri výrobnom procese sa suroviny spracovávajú pri nízkych teplotách, čím sú zachované významné vitamíny, minerály, antioxidanty a predovšetkým enzýmy, ktoré sa ničia pri teplotách nad 40 ° C. Zároveň si takto spracovaný kakaový prášok ponecháva chuťové vlastnosti a vône prirodzene obsiahnuté v kakaových bôboch.

 

 

ÚČINKY

 

 

Podobne ako kakaové bôby, aj kakaový prášok má viac antioxidantov a flavonoidov ako akákoľvek iná potravina, vrátane čučoriedok, červeného vína, čierneho alebo zeleného čaju. Kakaový prášok je bohatý na množstvo základných minerálov vrátane horčíka, síry, vápnika, železa, zinku, medi, draslíka a mangánu.

 

 

Vysoký obsah teobromínu stimuluje uvoľňuje svalstvo, rozširuje cievy a spoločne s horčíkom a vitamínmi rady B priaznivo ovplyvňujú centrálny nervový systém. Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterov podporuje kakao pozitívnu, mladistvú a jasnú myseľ, má stimulujúce a povzbudzujúce účinky. Vďaka látkam, ako sú anandamid, arginín, dopamín, tryptofan a fenyletylamín, je surový kakaový prášok skutočným antidepresívom a slúži ako vynikajúci prostriedok na doplnenie energie a vitality a celkové posilnenie imunitného systému.

 

 

POUŽITIE

 

 

Raw kakaový prášok je skvelou a praktickou ingredienciou pre výrobu všetkých čokoládových a kakaových pokrmov, nápojov a dezertov, pretože sa správa ako bežný kakaový prášok. Môžete ho použiť v rade chutných receptov na dezerty a nápoje – napr. mandľovo-kakaové mlieko, kakaový krém z datlí a konopného semienka, kakaový krém z kakaového masla, kakaovo-kokosové guľôčky s medom a kokosovým maslom a mnoho ďalších.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: