NOMINAL Špaldová cereálna kaša NOMINA / 300 g

Kód: SIL_SPAKANO300G
Neohodnotené
Značka: NOMINAL
2,40 € –15 %
NOMINAL Špaldová cereálna kaša NOMINA / 300 g
2,40 € –15 % 2,05 € / ks 1,71 € bez DPH 0,68 € / 100 g
Skladom (> 5 ks)
Môžeme doručiť do:
22.9.2020

Nominal instantná špaldová kaša z Čiech.

Použité suroviny: 100% pšenica špalda

Detailné informácie

Podrobný popis

Základná príprava: Do teplého mlieka pridávame za stáleho miešania kašu Nomina, až docielime požadovanú hustotu. Kašu Nomina je vhodné kombinovať s ovocím, orechmi, mliečnymi výrobkami, kakaom a podobne. Kašu Nomina je tiež vhodné použiť ako zahusťovadlo do omáčok, ciest a ďalej ako pojivo do mäsových, zeleninových a ovocných zmesí.

 

Skladovanie: Pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30 ° C, vždy uzavreté v pôvodnom obale.

 Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je trvanlivosť výrobku 12 mesiacov od dátumu výroby.

 Balenie: 300 g

 

 Pšenica špalda je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. V súčasnej dobe zažíva svoju renesanciu a to predovšetkým pre svoj vysoký obsah vlákniny a ľahkú stráviteľnosť. Pšenica špalda obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre zdravý ľudský organizmus. Je výborným zdrojom vitamínov skupiny B (hlavne B1, B2 a niacínu) a významný je aj obsah vitamínu A a E. Z minerálnych látok špalda obsahuje predovšetkým fosfor, draslík, železo a horčík. Obsahuje tiež relatívne veľa nenasýtených mastných kyselín a žiadny cholesterol. Bielkovina špaldy má vysokú nutričnú hodnotu a iné zloženie aminokyselín ako bielkovina pšenice siatej (obsah lepku sa pohybuje v rozmedzí 35-45% a jeho kvalita je vysoká), preto ľudia alergickí na pšeničný lepok špaldu väčšinou znášajú. Vplyv špaldy je však individuálny a používanie špaldy v bezlepkovej výžive je potrebné konzultovať s lekárom. Vláknina má jemnú štruktúru vlákien, vďaka ktorej je veľmi dobre znášaná, podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Z hľadiska zdravotného sa špalde pripisujú pozitívne účinky na stimuláciu imunitného systému, cení sa jej ľahká stráviteľnosť a vhodnosť pri liečení niektorých alergií.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: