Ravita Kukurično pšenové chrumky

Kód: RAV_1029
Neohodnotené
Značka: Ravita
0,60 € / ks 0,50 € bez DPH
5-10 dní
Môžeme doručiť do:
26.9.2019

Extrudovaný výrobok vyrobený výlučne z krupice a pšena. Zloženie: krupica 75%, pšeno 25%. Bez pridanej jedlej soli.

Kukurično pšenové chrumky sú prirodzene bezgluténové. Obsah gluténu je <20mg/kg. Typická vôňa a chuť pšena nie je závadou výrobku.

Detailné informácie

Podrobný popis

Prečo sú kukurica a pšeno zdravé?

Kukurica okrem vody obsahuje uhľohydráty, proteíny, minerálne látky a vlákninu, ktorá stimuluje pohyb čriev a bojuje proti zápche. Je známe, že kukurica má viac bielkovín ako iná čerstvá zelenina. Taktiež je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B. Vitamín B1 má blahodarné účinky na mozog a nervový systém. Svojím zložením nám kukurica napomáha udržiavať dobrú hladinu krvného tlaku a funkciu srdca. Má pozitívny vplyv na krvotvorbu, okysličovanie buniek, na posilnenie vlasov a pokožky. Konzumáciou kukurice si udržiavame správnu hladinu hormónov a odbúravame stres v organizme.

Pšeno je obilnina, ktorá vzniká odstránením semenných šupiek prosa. Je ľahko stráviteľné a bezalergénové zrno. Pokrmy zo pšena sú veľmi výživné, sýte a s vysokým obsahom vlákniny. Sú bohatým zdrojom minerálov, a preto sú vhodné pri stavoch vyčerpanosti a úrazoch. Svojím vysokým obsahom železa sú výbornou potravinou pre chudokrvné deti i dospelých. Rovnako svojou prirodzenou bezgluténovosťou sú vhodné pre celiatikov. Keďže pšeno je zásadité, pomáha nám pri žalúdočných problémoch, ktoré sú spôsobené prekyslením.

Tipy na použitie

Konzumujeme ako snack k nápojom, telke alebo len tak. Sú chutnou pochúťkou pre malých aj veľkých milovníkov zdravých chrumiek.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1638kJ/386kcal; tuky 2,91g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,54g; sacharidy 78,70g z toho cukry 1,43g; bielkoviny 11,34g; soľ 0,01g.

Dodatočné parametre

Kategória: Cerálie a kaše
Záruka: 2 roky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: